Sunday, July 31, 2011

Superdejlig fødselsdag

Jeg havde den bedst tænkelig fødselsdag igår. Vejr-udsigterne havde ændret sig dag for dag ugen igennem, så vi var lidt spændte på, hvordan det mon ville blive lørdag. Det viste sig at blive HELT perfekt - lige akkurat sådan, som det meget ofte har været på min fødselsdag, nemlig solrigt og varmt.
Her er Anne igang med at inspicere en af gaverne fra mor og far, nemlig en FED taske fra Sara sko og tasker i Ribe. 
 Det samlede selskab bortset fra Søren, som agerer fotograf:-)
Efter maden blev haven kigget nærmere efter i krogene.
 Når familien samles er der meget, der skal vendes, diskuteres, studeres osv. Vi nød i fulde drag det gode vejr på terrassen, faktisk var det så varmt, at vi måtte rykke kaffebordet ud fra halvtaget, så vi kunne få lidt luft.
Jeg vil gerne sige mine gæster en stor tak, fordi de ville komme og fejre dagen med os - vi nød det begge i fulde drag.


Wednesday, July 27, 2011

Store flyttedag

Så oprandt dagen, hvor også kaninerne kunne blive flyttet op i deres nye penthouse-lejligheder:-) Søren har arbejdet hårdt for at blive færdig, og det lykkedes altså her til aften. Her er det Evelyn, der er igang med at inspicere de nye og endnu ukendte omgivelser.
Her er hun på vej ud af sin lejlighed og ned af trappen; men hun er endnu ikke helt modig nok. Jeg er spændt på at se, hvor meget de springer rundt, når jeg kommer hjem fra arbejde imorgen. De skal lige have god tid til at vænne sig til de nye omgivelser.

Sunday, July 17, 2011

Byggeri og bamsetøj

Byggeriet bagest i haven skrider godt fremad. Søren trodser elementernes rasen og kravler glad og gerne rundt på stigen, selvom det indimellem siler ned! Her er han godt igang med at lægge tag på.
Trapez-pladerne bliver savet af, så de passer perfekt i længden. Og heldigvis har han også en hel dag til rådighed imorgen, så mon ikke han er godt igang med at bygge selve husene, når jeg engang kommer hjem fra Bilka?
Idag har jeg brugt tid ved symaskinen. En kollega har været så sød at låne mig et sæt tøj til Build-a-Bear, så jeg kunne få taget nogen mål, tegne, notere osv. For noget tid siden lånte jeg på biblioteket en bog med bamsetøj i, eet af mønstrene har resulteret i dette sæt, som jeg håber, Laura vil blive glad for. Bemærk venligst, at der er muffins på buksestoffet - det passer da meget godt til en bagers datter, ikke sandt?

Monday, July 11, 2011

Jubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Så lykkedes det omsider - jeg var ellers ved at blive lidt nervøs...........spekulerede på, hvor mine 2 nye Golding-tene mon befandt sig henne i verden? Men al min uro er hermed gjort til skamme, for Søren smed pakken i favnen på mig idag med ordene: "Det her fik jeg lige af pakkeposten"!!
2 nye lækkerbidskener, som nok skal gå hen og blive et par af mine yndlings-tene, det er jeg slet ikke et sekund i tvivl om. Tsunamien af træsorten Purpleheart til venstre vejer sølle 15 g og Antiqued Rosette af valnøddetræ til højre vejer 30 g. Ihhhhhhhhhh, hvor jeg glæder mig til at spinde smukke garner ude i solskinnet:-) 

Og en lille ekstra detalje - pakken HAR været gennem tolden og er blevet kontrolleret - og lukket igen UDEN en medfølgende regning. Det anser jeg for at være sund fornuft:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Sunday, July 10, 2011

Nyt strikketøj igang og haveglimt

Ikke så snart er et strikketøj færdiggjort, før et nyt er i fuld gang her på matriklen. Nogen synes godt om at få færdiggjort et projekt, før de starter på et nyt - sådan har jeg det slet, slet ikke. Jeg nyder at have meget forskelligt håndarbejde igang, både fordi jeg nyder at se på lidt forskelligt, fordi der ofte kommer nogen uforudsete kundeopgaver og -bestillinger imellem mine egne projekter, og ikke mindst fordi min ryg, nakke og skuldre har rigtig godt af lidt skiftende arbejdsstillinger!
For ikke så længe siden var jeg i biffen sammen med ældste bonusdatter og se Bjergkøbing Grand Prix, og efterfølgende var der vældigt snak om et fint tæppe med en hvid blondekant foroven. Og den lille  ny skal da ikke mangle noget som helst - ej heller et tæppe stærkt inspireret af denne vidunderlige film, så jeg har nu slået op på et par hurtigstrikkere nr. 3 i rosentræ, købt da jeg var på højskole i Nimtofte for snart en hel del år siden. Det er ikke nemt at se på billedet; men jeg strikker tæppet i firkanter, skiftevis perlestrik 1r, 1vr og i retriller. Kanten udenom består også af retriller. Og så bliver det lidt spændende med blondekanten - jeg har endnu ikke afgjort med mig selv, om den skal bestå af en købt blonde, som jeg syr på tæppet, eller om jeg skal hækle en blonde. Det må fremtiden vise.

Haven byder på mangt og meget i øjeblikket. Her er f.eks. min lille ribsbusk, som jeg købte forrige efterår. Sidste år var der 2 klaser på - i år bliver udbyttet nogen 100% større:-)))))
Liljerne er så flotte som aldrig før. De er blevet flyttet til et sted, hvor der for det første er lidt bedre plads og for det andet er lidt bedre jord. Nye løg er også indkøbt til supplement, og de ser helt fantastiske ud. Mange af liljerne har langt over 20 knopper:-)
Og sidst men ikke mindst har vi et HAV af selvsåede valmuer hist og pist og allevegne. Mange, mange af dem hiver jeg op - ellers havde vi nok ikke ret meget andet tilsidst; men nogen af dem får naturligvis lov til at blive stående og fryde vort øje, som f.eks. denne her. Vi har både de helt almindelige enkelte, røde valmuer og de fyldt lyserøde. Og så opstår der krydsninger som f.eks. denne, som kun er halvfyldt.

Saturday, July 9, 2011

Færdigt projekt og Lux-sokker

Jeg blev færdig!!!!!!!!!!! Det tog sin tid, det indrømmer jeg gerne; men færdig - det blev jeg. Og jeg er glad for resultatet, som ses herover på et billede af umanerlig dårlig kvalitet; men det er det bedste, jeg kan ryste op med lige nu, for min privat-fotograf er ikke at finde på matriklen:-(
Og hvad er det så, jeg er blevet færdig med? Jo, det er såmænd en lille spontan SAL/KAL, sat iværk af Birthe i Spindeforeningen. Et tørklæde, som var i forrige nr. af SpinOff, ganske simpelt og meget, meget fint! Da Birthe søsatte dette fællesprojekt, vidste jeg straks, at den ene tråd i mit garn skulle bestå af fibre fra Birthes nu afdøde kanin Blackie. Jeg havde nemlig været så umanerlig heldig at få en hel posefuld af disse smukke fibre foræret. Den anden tråd blev - som sædvanligt fristes jeg næsten til at sige - mine håndindfarvede silkekokoner i farverne blå, turkis, grøn og lilla.
Her ses tørklædet i den skødesløse oplægning. Det vejer 92 g og er blødt og lækkert, og her endnu før det er skyllet op elsker jeg det allerede.
Og den mere tjekkede oplægning.

Så er der et familiemedlem, der snart fylder år, og den slags skal da fejres med maner! Her ses en del af gaven, nemlig et par sokker strikket i håndindfarvet strømpegarn. Garnet er først strikket op på strikkemaskinen, derefter farvet for så at blive trevlet op og strikket til sokker. Det giver nogen helt andre farveforløb, end hvis jeg farver garnet, imens det ligger i fed. Man kan faktisk godt ane "krøl-effekten" her på billedet - måske burde garnet have været vasket og hængt op med vægt på, før jeg strikkede sokkerne? Hmmmmmmm, det bliver måske næste gang, hvem ved?