Saturday, December 15, 2012

Bløde pakker

I år er på een eller anden måde anderledes. Og det er anderledes på den gode måde. Ikke fordi, jeg ikke har travlt på arbejde nr 1 (Bilka), for der er nok at se til med honningkagehjerter, der skal dyppes i chokolade, berlinere, der skal fyldes med hindbær, svesker eller creme samt nytårskransekager, der skal sprøjtes og samles. På job nr 2 (Garnhjørnet) er der nye ting, der skal læres, opskrifter skal findes frem, og kunder der skal have gode råd om dette og hint.

Herhjemme er der julegaver, der skal fabrikeres, for jeg holder nu så meget af at give bløde pakker. Heldigvis kender jeg også mange, der gerne vil modtage bløde pakker, hvilket jo må siges at være win-win!

Men jeg har til gengæld ikke lavet en eneste dekoration!!! Jeg er så heldig at være begavet med en mor og en tante, der hver især har foræret mig en fin dekoration, så jeg er alligevel forsynet. Adventskrans/dekoration har vi ikke noget af, til gengæld en masse søde små huse/ kirker/ fyrfadsstager, så der kan tændes masser af lys. Julebag er der heller ikke lavet meget af, der ligger et par kringler samt nogen safranboller i fryseren, og det er vist nærmest, hvad det bliver til.

Men jeg tror minsandten, det alligevel går hen og bliver jul - og tilmed en god een af slagsen.

Det er som sagt blevet til en del bløde pakker - jeg har foreviget 2 af dem her. Nemlig en hæklet poncho i Big Delight (naturligvis inde fra Garnhjørnet) til en kollegas dejlige datter. Den har været både sjov og nem at lave, og fordi garnet selv skifter farver, er der ikke mange ender at hæfte:-))))))))

Huen er til Far. Også en Garnstudio-opskrift, og også lavet af garn fra Garnhjørnet, nemlig en tråd Fabel og en tråd alpaca. Søren fik lov til at vælge modellen, til gengæld udløser det så en hue til ham osse:-)

Garnnøglet består af en strikket snor -magen til de snore, man laver på en strikkelise. Men jeg laver den (naturligvis) på strikkemaskinen. Slå 4 m op, sæt nålene i hvil den ene vej og strik så til der ikke er mere garn. Jeg har brugt et nøgle Fabel - igen inde fra Garnhjørnet. Snoren bruges som gavebånd om pakker til folk, jeg ved ser den slags:-))))))2 comments:

Irene said...

Hvor er den skøn ponchoen .. det er altså smsrt med det garn.
... og gavebåndet er genialt når man har strikkemsaskine. Tror ikke jeg vil ha tålmodighed til at gøre det i hånden....

Unknown said...

Ponchoen er rigtig, rigtig sød Irene - og pærenem at lave! Og så vækker den minder om min barndom, for Mor lavede een til min søster og mig. Den var grå med mørkeblå og hvide striber i, og den var pragtfuld:-))

Jeg ville heller ikke have tålmodighed til at sidde og strikke gavebåndet i hånden, det indrømmer jeg blankt;-)