Wednesday, January 6, 2016

Nytårsforsæt

Det der med nytårsforsæt er normalt ikke noget jeg giver mig af med. Men......ingen regler uden undtagelse. Jeg har nemlig besluttet mig for, at jeg i år VIL blive god til at strikke mønsterstrik. Og vel og mærke den type mønsterstrik, hvor man har 2 tråde med ad gangen. En type strik, som strikkemaskinen i mange år har fået lov til at lave - den er jo vældig god til det.

Men det vil jeg nu også kunne strikke i hånden, og så er der jo kun eet at gøre, nemlig at øve sig!


Her ses mit strikketøj på det tidspunkt, hvor maskerne lige er slået op. Garnet er noget af mit håndspundne - opskriften...ja den findes ikke, jeg strikker bare derudaf og ser hvad der sker. Jeg har selvfølgelig som det første lavet en strikkeprøve for at kunne regne ud, hvor mange masker der skal slås op. Mønstrene finder jeg på undervejs.


Når jeg er igang med et nystartet projekt, er det sjovt at strikke på, og derfor skrider det hurtigt frem. Jeg strikker en cardigan oppefra og ned og med et rundt bærestykke. Jeg strikker frem og tilbage, så jeg slipper for at skulle sy og klippe op. Så slipper jeg nemlig også for de tykke, lidt klodsede og bumlede kanter.


Det går indtil videre planmæssigt fremad. Og så følges jeg med Jeanette - vi huserer ovre på Instagram under #spinknitalong Vi strikker begge afvises eget, håndspundne garn. Og det ER bare hyggeligt sådan at følges ad.

Jeg har iøvrigt ikke nok af det mørke garn, så på eet eller andet tidspunkt bliver jeg nødt til at slippe pindene og sætte mig ved rokken. Hvilket heller ikke er nogen dårlig beskæftigelse;-)

No comments: