Sunday, June 28, 2009

Skøn mini-ferie på Samsø

Så er vi hjemme igen efter en skøn, skøn miniferie på vidunderlige Samsø. Aldrig mere vil jeg kunne se en valmue og en kornblomst uden at mindes vores dejlige tur. Næppe var vi kommet af færgen i Kolby Kås og var begyndt cykelturen mod Brundby Rockhotel, før vi kom til den smukkeste mark fyldt med de fineste, røde valmuer. Jeg var totalt solgt på stedet!!
Dette er fra en gåtur op til Brundby Stub-mølle, der desværre var lukket p.gr.a. fare for sammenstyrtning. Men gåturen var fin-fin, og udsigten oppe fra bakke-toppen var også bare HELT iorden!!

Her er vi ved Ilse Made og den hellige kilde. Det ER faktisk ferskvand, der er i det ældgamle egetræ - og se blot, hvor tæt den ligger ved strandkanten.


Vi boede som sagt på Brundby Rockhotel, hvor vi blev forkælet ud over alle grænser. Vi havde fået tildelt Det Blå Værelse, og sikke vi nød det. Vi kunne sove for åbent vindue, hvilket vi ikke sådan er vant til p.gr.a. naboernes IRRITERENDE haner, der glad og gerne begynder at gale ved 3-tiden om morgenen, grrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!

Og her har vi vovet os op i toppen af Vesborg Fyr. Det øverste stykke af trappen var MEGET smalt, og jeg havde ærligt talt mine betænkeligheder; men dem overvandt jeg heldigvis og godt for det, for der var en HELT fantastisk udsigt deroppefra.
Håndarbejde????? Jo, jeg havde skam både strikketøj og fibre samt håndten med. Jeg fik da også slået masker op og strikket ca. ½ nøgle op, før jeg opdagede, jeg havde strikket forkert;-(( Jeg slog op for 2. gang på færgen på vejen hjemad og har i skrivende stund nu ca. indhentet det optrævlede! Håndtenen fik jeg slet ikke motioneret på Samsø - hmmmm, jeg må vist hellere se at komme igang.
Men det korte af det lange er altså, at jeg VARMT kan anbefale Samsø som turistmål. Øen er aldeles pragtfuld at cykle rundt på, vi nåede op på knap 140 km - vi oplevede SÅ meget dejligt i løbet af vores 4 overnatninger derovre. Og selvom taskerne var RET hårdt pakket, da vi skulle hjemad, nåede vi da at få plads til både kartofler, ærter og skønne, skønne jordbær.

4 comments:

Ulla said...

Det lyder som en superferie. Jeg skal vist have lokket familien til Samsø.

Unknown said...

Ja Ulla - gør det for himlens skyld. Det er vist det tætteste vi kommer Paradis på jord!! Og Brundby Rockhotel er virkelig anbefalelsesværdigt - og ikke spor dyrt.
Og skulle du få brug for en barnepige, skal du bare sige til. Jeres datter er simpelthen bare FOR sød;-)))))))

Birthe P said...

Dine fine billeder bringer mig heeeelt tilbage til 1987, hvor Jørn og jeg, unge og nyforelskede, tilbragte 2 uger med cykel og i telt på skønne Samsø :-)

Unknown said...

Åh Birthe - det har været en SKØN ferie, I har haft dengang. Jeg er sikker på, Samsø osse dengang var HELT perfekt.