Tuesday, June 3, 2008

Færdig-spundet garn og kogt hæk!

Et kilo håndspundet garn i forårsfarver hænger lige nu til tørre i skyggen på terrassen. Jeg er sten-sikker på, jeg kan pakke det i aften og få det sendt afsted imorgen engang, for der er godt nok gang i tørre-processen i det skønne sommervejr, vi er velsignet med i øjeblikket. Jeg burde faktisk bare gå og farve bambus-fibre på livet løs, for de er ganske længe om at tørre, når vejret ikke er så "tørre-tumbler-agtigt", som det er i øjeblikket. Men jeg går IKKE og farver bambusfibre - jeg går derimod og gør klar til en uges ferie på Kreta om ikke så længe. Uha, det bliver skønt.
Søren har klippet ligusterhækken, og vanen tro har jeg puttet en stak afklip i den store farvegryde og har fået disse 2 bundter BFL-garn ud af det. Jeg har bejdset garnet med 25 g alun pr. 100 g garn, og der røg 1,2 kg liguster-afklip i gryden til de 200 g garn. Jeg ville have en rimelig kraftig farve, og når der nu er afklip nok, kan man jo ligeså godt benytte sig af det. Farvesuppen kunne godt have givet en lysere indfarvning på 200 g garn mere; men jeg havde ikke mere, der var bejdset, så det blev ikke lige i denne omgang.
Flere farve-drømme står på spring. Her er det farve-gåseurt (Anthemis tinctoria), der så småt er ved at spring ud. Frøene er købt sidste år, blev sået og nåede da at spire og gro til fine små planter. Jeg tænkte ved mig selv, at det var nok DE planter; men de overlevede fint vinteren og har her i sommervarmen udviklet sig til flotte, høje planter med små gule blomster. De bliver flittigt vandet - ellers var de med garanti gået til. Planterne er flerårige, så når vi engang har fået en masse vand, og jeg har klippet dem ned og har farvet med stængler, blade og blomster bliver de nok flyttet til et bed med bedre jord. Det nuværende bed skal vandes konstant og hele tiden, og det ER altså en smule anstrengende.
Fine pæoner har vi i haven, og de skal da ind og nydes - især når man kan sætte dem i sådan en smuk vase som denne her. Det er (naturligvis) Cathrine Collart, der står for design og udførelse, hold på, hvor er jeg bare glad for, jeg fik købt sådan en vase i Saltum!
Og her et nærbillede af vasen - den er simpelthen pragtfuld. Og god og stabil med en tyk bund, så den ikke sådan lige er til at vælte!

5 comments:

Birthe P said...

Det håndspundnes farver er simpelthen vidunderlige! Ligeså liguster-garnet, sikke en dejlig gylden-gul du har fået. Jeg synes at min ligusterhæk giver mere dunkle farver, lidt over i det kobberagtige. Men det er sikkert fordi den altid bliver klippet så sent..

kirstens strik said...

Hejsa Karin

Hvis nu de der gåseurt sætter frø, kan der så ikke lige " blæse" et par frø til Nybøl engang ved lejlighed???
Superlækker og flot vase, jeg SÅ dem godt og er også helt vild med den. Hun laver nogle fantastiske ting.
Knus Kirsten

Karin Hørkilde Jensen said...

Jo Kirsten, jeg skal nok holde øje med gåseurt-blomsterne. Og samle frø til dig;-))

Vasen er simpelthen bare super-genial. Tung og godt bred i bunden, så den ikke vælter rundt! Cathrine er bare SÅ sej!

Anni said...

Dejligt forårsgarn - lige til at blive i godt humør af :)

God ferie (jeg er ikke ret misundelig).

Inges uldprogram said...

Det er altså en dejlig gul du har fået ud af den liguster. Man kommer helt til at tænke på hvad forskellige vækster kan give af farve.
Rigtig god ferie Karin.