Friday, December 11, 2009

Stille undren

Jeg sad og surfede lidt rundt forleden dag og faldt så over opskriften på et Catherine Wheel Scarf på Ravelry. Sådan eet må jeg da også eje, så jeg har kastet mig over hæklerierne med et nøgle af mit lysebrune garn og et nøgle Noro strømpegarn. Og så er det, jeg er begyndt at undre mig. Over, at man producerer et 1-TRÅDET strømpegarn, som tilmed er så uregelmæssigt spundet, at det grangiveligt ligner et håndspundet garn. Hvordan i alverden skal et 1-trådet garn kunne være stærkt nok til strømper???? Jeg må jo straks bryde sammen og tilstå, at jeg ikke har strikket strømper af dette garn og derfor ikke har nogen som helst erfaringer; men når man ellers ser alle andre strømpegarner, er de da som minimum 3-trådede og gerne 4- eller 6-trådede. Hmmm, jeg synes godt nok, det er sært.
Jeg bruger så mit nøgle strømpegarn til et tørklæde - jeg er spændt på, om jeg kan holde ud at have det om halsen, for jeg har en smule sart hud. Det virker bestemt ikke specielt blødt; men det skal det naturligvis heller ikke være, hvis det skal bruges til strømper. Er der mon nogen af jer, der læser med her, der har prøvet at strikke strømper i Noros strømpegarn? Og hvilke erfaringer har I gjort jer?
Tørklædet her skal naturligvis hækles færdigt; men jeg pønser så afgjort på at spinde noget garn af mine egne fibre til det næste. Det kan KUN blive blødere;-)

4 comments:

Inges uldprogram said...

Helt enig Karin. Jeg kunne heller aldrig drømme om at strikke strømper af Noro strømpegarn. Jeg har strikket et lacehalstørklæde af det og givet det væk. Jo du kan være sikker på at det garn du spinder selv, vil blive 100 gange mere blødt og lækkert.

Karin Hørkilde said...

Tak Inge - så er jeg ikke den eneste, der har det sådan med Noros strømpegarn, det er da betryggende. Jeg bliver også mere og mere i tvivl om, hvorvidt min hud på halsen vil synes om mit nye tørklæde. Men det må komme an på en prøve;-)

Birthe P said...

Jeg tror at man skal se Noro sokkegarn i forhold til de andre Noro-garner, og ikke i forhold til andre strømpegarner. For sammenlignet med almindelige strømpegarner er Noro Sock givetvis ikke stærkt. Jeg er sikker på at garnet er udviklet som en slags kompromis mellem ønsket om det specielle Noro-udtryk og så dét at kunne have den skønhed på fødderne..
Jeg har ikke gjort det endnu, men det er kun et spørgsmål om tid før jeg strikker mig et par Noro-strømper :-) Lige nu hækler jeg (ligesom dig) af det - det bliver til en vest. En smuk én! :-)

Karin Hørkilde said...

Birthe - jeg tror, du har fuldkommen ret. Og det ER jo vitterligt nogen fantastisk smukke garner, Noro ryster ud af ærmet - strømpegarnet er ingen undtagelse. Men jeg kan dog alligevel ærgre mig en smule på vegne af de måske ikke så øvede strikkere, der kaster sig over et par sokker for blot at opdage, at de lynhurtigt bliver slidt i stykker. Det er da frygteligt ærgerligt!
Og det er iøvrigt et fedt garn at hækle af - jeg glæder mig til at blive færdig med mit tørklæde. Og til at se din vest;-)