Sunday, November 17, 2013

Alt for længe siden!!!!!!!!!!!!!!

Jo jo, jeg er her skam endnu:-) Men livet er godt nok gået stærkt det sidste halve års tid (sådan ca), og da jeg færdes en hel del på både Facebook og Instagram, er bloggen her blevet voldsomt forsømt. Det har jeg nu tænkt mig at lave om på, og jeg synes, dagen idag er en god dag at re-åbne skriblerierne på.

Og hvorfor så netop idag? Idag er faktisk en lidt speciel dag, i hvert fald for mig. Idag er det nemlig lige nøjagtigt 10 år siden, jeg begyndte at arbejde som bager/konditor i Bilka Esbjerg. 10 år siden, jeg holdt op med at køre til Varde for at lave kager og istedet kunne begynde at cykle på arbejde. 10 år siden, jeg vendte "hjem" til bagermesteren Johannes for igen at koordinere dagens opgaver, diskutere mængder af flødekager og planlægge årets produktion af nytårskransekager:-)

Og det blev altså fuldstændigt som at vende hjem igen. Jeg har kendt Johannes i MANGE år - han var mestersvend i Gjesing Centerbageri, hvor jeg først stod i forretning og senere kom i mesterværk som bager. Jeg mødte Johannes der i 1989, så vi har faktisk "sølvbryllup" til næste år. 

Jeg ville ellers have forsvoret, at jeg nogensinde skulle komme i Bilka for at arbejde der, og Johannes havde vist også lidt svært ved at tro sine egne øjne, da jeg en lørdag middag - efter at have afsluttet dagens dont i Føtex i Varde - lagde vejen ind omkring Bilkas bagerafdeling for at søge det job som konditor, der var slået op. Men vi fik en god og hyggelig snak, og den efterfølgende mandag kunne jeg sige mit job op i Føtex og begynde at indstille mig på at skulle sige farvel til kollegerne deroppe. Og 14 dage efter kunne jeg så tage cyklen istedet for bilen for at komme på arbejde.

Dagen idag skal ikke fejres overhovedet! Men jeg tænker nu alligevel for mig selv, at jeg er en lykkens pamfilius sådan at have så godt et job, tæt på mit hjem og med så gode kolleger. Der er bestemt ikke alle forundt i disse tider, og jeg er evigt taknemmelig for at kunne stå op hver dag og glæde mig til og glæde mig over at skulle ud og piske flødeskum, lægge hindbærsnitter sammen, røre chokoladekager og trille trøfler. Og have dejlige dage sammen med gode kolleger. 

Udover mit fuldtidsjob i Bilka har jeg også ca 8 timer om ugen i Garnhjørnet, som ligger i Kirkegade her i Esbjerg. Her ekspederer jeg torsdag og fredag eftermiddag, hjælper kunder med at finde opskrifter og egnet garn, sætte farver sammen, pakke bestillinger, lægge varer på plads osv. Det er vældigt fornøjeligt, og selvom det bliver nogen lange dage, og jeg er træt som et alderdomshjem, når jeg kommer hjem fredag aften, så nyder jeg kundekontakten i butikken. Der er i bund og grund ikke den helt store forskel på at sælge rundstykker og strømpegarn, og jeg er VILD med begge dele;-)

Kaninerne har vi stadig, 7 stk angorakaniner, som bliver klippet hver 12. uge, og som forsyner mig med masser af lækre, bløde fibre til rokken. Hønsene lægger ikke nogen æg længere, men de aftager madrester fra køkkenet og leverer gødning til haven:-) Og så er Søren som noget nyt blevet pindsvineplejer i Pindsvineforeningen. Se www.pindsvin.dk for mere info. Det er ikke som sådan noget, der direkte involverer mig.....og så alligevel. Hvis jeg er hjemme, kan jeg jo tage imod pindsvin, som folk har fundet og taget med hjem. Vi har ikke haft så mange endnu; men der er da kommet et par stykker, bl a et ude fra Bramming. Så vi har i skrivende stund en beboer i en kasse i kælderen, der er i fuld gang med at spise sig til et ordentligt lag huld:-)

Det var alt for nu; men fremadrettet vil jeg igen jævnligt lave små indlæg her på bloggen. Rigtig god søndag.


4 comments:

Irene said...

Velkommen tilbage. Vi har alle perioder hvor vi er sådan lidt "fraværende " ;o)

Karin Hørkilde said...

Tak Irene - ja, livet løber godt nok stærkt indimellem!!

Karin Hørkilde said...

Tak Irene - ja, livet løber godt nok stærkt indimellem!!

Janne said...

Tillykke med dagen.
Du har ganske ret, - det er godt at tilhøre dem, der har et job :)