Sunday, July 10, 2011

Nyt strikketøj igang og haveglimt

Ikke så snart er et strikketøj færdiggjort, før et nyt er i fuld gang her på matriklen. Nogen synes godt om at få færdiggjort et projekt, før de starter på et nyt - sådan har jeg det slet, slet ikke. Jeg nyder at have meget forskelligt håndarbejde igang, både fordi jeg nyder at se på lidt forskelligt, fordi der ofte kommer nogen uforudsete kundeopgaver og -bestillinger imellem mine egne projekter, og ikke mindst fordi min ryg, nakke og skuldre har rigtig godt af lidt skiftende arbejdsstillinger!
For ikke så længe siden var jeg i biffen sammen med ældste bonusdatter og se Bjergkøbing Grand Prix, og efterfølgende var der vældigt snak om et fint tæppe med en hvid blondekant foroven. Og den lille  ny skal da ikke mangle noget som helst - ej heller et tæppe stærkt inspireret af denne vidunderlige film, så jeg har nu slået op på et par hurtigstrikkere nr. 3 i rosentræ, købt da jeg var på højskole i Nimtofte for snart en hel del år siden. Det er ikke nemt at se på billedet; men jeg strikker tæppet i firkanter, skiftevis perlestrik 1r, 1vr og i retriller. Kanten udenom består også af retriller. Og så bliver det lidt spændende med blondekanten - jeg har endnu ikke afgjort med mig selv, om den skal bestå af en købt blonde, som jeg syr på tæppet, eller om jeg skal hækle en blonde. Det må fremtiden vise.

Haven byder på mangt og meget i øjeblikket. Her er f.eks. min lille ribsbusk, som jeg købte forrige efterår. Sidste år var der 2 klaser på - i år bliver udbyttet nogen 100% større:-)))))
Liljerne er så flotte som aldrig før. De er blevet flyttet til et sted, hvor der for det første er lidt bedre plads og for det andet er lidt bedre jord. Nye løg er også indkøbt til supplement, og de ser helt fantastiske ud. Mange af liljerne har langt over 20 knopper:-)
Og sidst men ikke mindst har vi et HAV af selvsåede valmuer hist og pist og allevegne. Mange, mange af dem hiver jeg op - ellers havde vi nok ikke ret meget andet tilsidst; men nogen af dem får naturligvis lov til at blive stående og fryde vort øje, som f.eks. denne her. Vi har både de helt almindelige enkelte, røde valmuer og de fyldt lyserøde. Og så opstår der krydsninger som f.eks. denne, som kun er halvfyldt.

4 comments:

Irene said...
This comment has been removed by the author.
Irene said...

Sikke en spændende strikketøj .. sådan har jeg det osse. Har næsten altid mindst 3 forskellige strikketøj igang .... noget til fordybelse ... noget til snak ... og noget til en lang køretur. ... og så er der altid liiige en ny ide der skal afprøves.

Helvigs strikkehjørne said...

Spændende at se tæppet når du har det færdig...Jeg har det lige modsat af dig, jeg har kun 1 ting igang af gangen ellers får jeg aldrig noget af det færdig..Dejlige blomster du har i haven dem må vi da ud og se på tirsdag.

Karin Hørkilde said...

Jeg har slet, slet ikke tal på, hvor mange forskellige slags påbegyndte håndarbejder jeg har liggende rundt omkring. Men det gør mig altså heller ikke noget - tværtimod.
Og ja Helvig - vist skal vi da i haven på tirsdag:-)