Saturday, July 9, 2011

Færdigt projekt og Lux-sokker

Jeg blev færdig!!!!!!!!!!! Det tog sin tid, det indrømmer jeg gerne; men færdig - det blev jeg. Og jeg er glad for resultatet, som ses herover på et billede af umanerlig dårlig kvalitet; men det er det bedste, jeg kan ryste op med lige nu, for min privat-fotograf er ikke at finde på matriklen:-(
Og hvad er det så, jeg er blevet færdig med? Jo, det er såmænd en lille spontan SAL/KAL, sat iværk af Birthe i Spindeforeningen. Et tørklæde, som var i forrige nr. af SpinOff, ganske simpelt og meget, meget fint! Da Birthe søsatte dette fællesprojekt, vidste jeg straks, at den ene tråd i mit garn skulle bestå af fibre fra Birthes nu afdøde kanin Blackie. Jeg havde nemlig været så umanerlig heldig at få en hel posefuld af disse smukke fibre foræret. Den anden tråd blev - som sædvanligt fristes jeg næsten til at sige - mine håndindfarvede silkekokoner i farverne blå, turkis, grøn og lilla.
Her ses tørklædet i den skødesløse oplægning. Det vejer 92 g og er blødt og lækkert, og her endnu før det er skyllet op elsker jeg det allerede.
Og den mere tjekkede oplægning.

Så er der et familiemedlem, der snart fylder år, og den slags skal da fejres med maner! Her ses en del af gaven, nemlig et par sokker strikket i håndindfarvet strømpegarn. Garnet er først strikket op på strikkemaskinen, derefter farvet for så at blive trevlet op og strikket til sokker. Det giver nogen helt andre farveforløb, end hvis jeg farver garnet, imens det ligger i fed. Man kan faktisk godt ane "krøl-effekten" her på billedet - måske burde garnet have været vasket og hængt op med vægt på, før jeg strikkede sokkerne? Hmmmmmmm, det bliver måske næste gang, hvem ved?

3 comments:

Helvigs strikkehjørne said...

Dit tørklæde/sjal er blevet rigtig flot..glæder mig til at se den på tirsdag.;-)

Irene said...

Det sjal skal der helt sikkert kikkes lidt nærmere på ....

Karin Hørkilde said...

Det ligger lige nu til tørre på terrassen, og I skal nok få lov til at besigtige det nærmere - og gramse på det - kvaliteten er HERRE-LÆKKER!