Saturday, June 23, 2007

Cochenille

Idag skulle jeg så for første gang prøve at farve med cochenille. Det er faktisk gået kanon-godt, som I måske kan se på billederne. Jeg har farvet 3 gange 100 g garn, og det er farvet af 3 gange, altså med 100 g uld i gryden ad gangen. Alt garnet er bejdset med alun. De første 100 g ses til venstre på øverste billede. Det yderste bundt er bare farvet, hvorimod bundt nr. 2 er efterbehandlet med salmiak. Det samme gælder for de 2 næste bundter, der er farvet i 2. farvebad. Og også de 2 sidste bundter er behandlet på denne måde - de er blot farvet i 3. farvebad. Jeg har brugt 10 g cochenille til disse ialt 300 g garn.
Og herunder et billede lidt tættere på. Jeg er meget godt tilfreds med farverne og de forskellige nuancer.

4 comments:

strikkeforsker said...

Meget, meget smukt - giver du undervisning i plantefarvning, jeg æææælsker indigo og cochenille ;-)

Karin Hørkilde Jensen said...

Hej Ulla.

Hmmmmm, det kan jeg vist godt sige ja til, selvom jeg kun har prøvet det en enkelt gang. Det er PÆRENEMT og resultaterne taler vist for sig selv!! Du skal være hjerteligt velkommen engang - jeg inviterer nok til en plantefarvning på eet eller andet tidspunkt. Og kan det ikke vente så længe, må du sige til - så hitter vi ud af et eller andet.

Kærlig hilsen Karin

Birthe said...

Hej Karin.
Wau.. Jeg er himmelfalden (styrtede vist ned med kosten på vej til et berømt tysk bjerg..) - sikke nogen smukke farver, tøsepink og hindbærrød og prinsesselyserød..
Knus, Birthe

kirstens strik said...

Jøsses sikke nogle fantastisk flotte farver, lige til at forelske sig i. Men du ER altså også flittig med det farvning:-)
Knus Kirsten