Tuesday, September 25, 2007

Jeg vil også prøve shibori......


Når Mette kan, så kan jeg vel osse......... Prøves skulle da i hvert fald, så jeg kastede mig over strikkemaskinen og slog 190 m op, strikkede 400 rækker og proppede så nogen glaskugler på med elastik rundt om til at holde dyret inde i det strikkede med. Jeg er af natur LIDT forsigtig, når der skal valkes, så jeg prøvede først med en 30 graders finvask og lidt vaskepulver. Resultatet blev sådan set fint nok; men jeg syntes nu alligevel, at maskerne var lidt for tydelige, så det fik en tur mere, denne gang på 40 graders kulørtvask. Og så blev resultatet som billedet viser. Jeg har puttet glaskugler i fra begge sider, hvilket resulterer i både "bakker" og "dale". Meningen er så, der skal hækles en kant med mit håndspundne garn, der ligger i et nøgle på billedet. Garnet består af 30% silke og 70% merino, jeg har selv farvet fibrene og spundet og navajo-tvundet det.
Og hvad skal det så egentlig ende med at blive?? Tja, et tæppe til en lille nyfødt, såmænd. Vedkommende er såvidt vides endnu ikke dukket op; men det kan ske, før man aner det. Så jeg satser på, tæppet er tørt imorgen, så jeg kan komme igang med hæklenålen. Der skal da iøvrigt også maskinbroderes på tæppet, men det kan jeg af gode grunde ikke gøre, før den lille er kommet til verden. Jeg har nemlig tænkt mig at brodere fødselsdato og klokkeslet, vægt og længde på. Og så måske lige en lille hilsen til de nybagte forældre..........

4 comments:

strikkeforsker said...

Det ser rigtig flot ud, det bliver spændende at se, det færdige tæppe med kanten. God ide med data på baby.

Ulla, der også er en kylling, når det kommer til at valke ;-)

Karin Hørkilde Jensen said...

Jeg ville simpelthen skrige mig hæs og flå eet eller andet (eller een eller anden!) fra hinanden, hvis jeg havde siddet og strikket et tørklæde I HÅNDEN og så fik det valket for hårdt. Jeg kunne simpelthen ALDRIG drømme om at lave noget uden først at lave en prøve. Det gælder alm. strikketøjer såvel som valkede ting og sager!! Ellers aner man jo ikke, om størrelsen bliver rigtig. Og hvem gider lige sidde og bruge en masse tid på noget, der bagefter ryger direkte i skraldespanden?? Jeg gør i hvert fald ikke!

Mette H. said...

Jamen jeg var jo selv skyld i det. Og det var da skidesjovt men det stod på. Så pyt med det. Og så passer det ikke at jeg aldrig laver strikke prøver, for det gør jeg da til større projekter. Lidt kylling er jeg da.

Det bliver rigtig flot dit babytæppe og det gik heldigvis bedre for dig.

Karin Hørkilde Jensen said...

Nå men så er jeg mere rolig Mette. Jeg synes jo bare, det ER et stort projekt at sidde og strikke et helt tørklæde i hånden, farve det osv. for så tilsidst at ende med ingenting. Men det er jo bare min mening.....
Og forresten, måske kan du bruge det til en taske eller noget lignende?? Det er jo fedt at arbejde med, fordi det ikke trevler op eller noget? Og tasker må jo gerne være sådan ret faste i det, så man kan læsse en MASSE ting i!!