Sunday, August 31, 2008

Hønsehilsen og plantefarvning

Mine høns ville så enormt gerne sende en hilsen afsted mod Møllenborg og sige "gok-gok" - den hilsen er hermed overbragt. Denne dulle-høne virker en ANELSE skruk igen-igen, hun ligger ret så fast på reden og lader sig overhovedet ikke anfægte af, jeg kommer og skubber rundt med hende for at bjærge æggene.
Og resten af flokken er rimelig svær at fange i nogen fordelagtige vinkler, snart suser den ene, snart den anden afsted..................
Og så er nogen af denne pragtfulde dag ellers brugt på jagt efter svampe. Vi fandt da nogen flotte kantareller; men udbuddet er unægteligt noget indskrænket, sammenlignet med de svenske skove!! Søren fandt ovenstående svamp - jeg gættede på en brunpore-svamp. Om det vitterligt ER en sådan, ved jeg ikke; men farve kan den i hvert fald. Garnet er blevet smukt gult - der kommer et billede senere.
Her ses Sørens svamp på undersiden, den var jo ikke ligefrem voldsomt stor, den vejede omkring 300 g og var MEGET våd; men jeg har farvet 100 g garn i farvesuppen, og det er blevet supergodt.
Her en grydefuld valnødde-blade fra Joans store, smukke træ. Vi var 16 damer samlet hos Joan i går for at lære om brændenælder og hvordan man får fat i fibrene i deres stængler. Det var svært, meget svært; men vi havde en kanon-hyggelig dag, og jeg har i hvert fald mod på at tage ud og finde nogen brændenælder, som kan hænge til tørre i brændeskuret vinteren over.
Nå; men Joan er en MEGET gavmild dame, og vi kunne bare plukke blade af hendes valnøddetræ, hvis vi havde lyst til at prøve at farve med dem. Det havde jeg naturligvis, helt nøjagtigt bjærgede jeg 281 g, de er brugt til at farve 100 g garn med. Farven er blevet meget smuk brun - ikke en nuance, jeg ellers har blandt mine plantefarvede garner. Også dette garn kommer der et billede af senere.
Alt dagens garn har jeg bejdset med 25 g alun og 10 g vinsten pr. 100 g garn.

7 comments:

Bente B said...

De ser fine ud - dine høns !! En rigtig skruk har det med at puste sig op, så hvad med at lade hende ligge på noget ? (sæt et X på så du evt kan de kende den ene type æg fra evt nylagte)

Birthe P said...

Det *er* en brunporesvamp. Tillykke med den fine fangst :-)
Brunporesvampen er meget farvestærk og selv små mængder giver stærke gule farver (alun). Gode grønne/oliven/brune med kobber og jern.
Tak for i lørdags - det var i den grad hyggeligt og spændende med de nælder!

Mette H. said...

Det lyder vildt spændende med de brændenælder. Så kan de da bruges til andet end suppe. Vi har felre tons af dem.

Sikke nogle fine høns. Jeg synes sådan en skruk høne er så hyggelig, men det er vel ikke lige årstiden for kyllinger nu.

Anonymous said...

Hi there, I check your new stuff on a regular basis.
Your story-telling style is witty, keep it up!


Take a look at my homepage ... gamepapa

Anonymous said...

A fellow blogger here, found your site via Pligg, and I have
a piece of advice: write more. Honestly, you seem like you're tailoring the full article around the video clip. You clearly understand what you're discussing,
so why blow your intellect merely posting videos to your website when you could be providing us with something informative to read?


Also visit my page - http://sportstalk.fm/CGDRandal

Anonymous said...

Greetings, I spotted your blog on http://khtekstildesign.

blogspot.com/ while searching for a corresponding
subject, your website came up, it seems good. I've bookmarked it in my google bookmarks.

Here is my website - 62151

Anonymous said...

electronic cigarette, smokeless cigarettes, e cig forum, e cigarette forum, electronic cigarette, e cigarette reviews