Friday, April 17, 2009

Liv i huset

Mor har været myreflittig og har strikket alle disse vidunderlige spiralsokker for mig af en bunke strømpegarnsrester, som jeg på forhånd havde syet sammen og vundet i store krydsnøgler. Jeg fik denne portion sidst vi var på besøg på Præstevænget med besked om, at det da godt kunne være, hun lige ville holde en lille pause med sokkerne. Forståeligt!!!!!!!!!!!! Eftersom jeg ikke lige står og har akut brug for 9 par spiralsokker på een gang, kunne der også blive et par til een, som havde ønsket sig et par, der ABSOLUT ikke skulle være magen til hinanden.
Anne Marie blev 1.vælger - hun udsøgte de 2 smukkeste sokker, og dermed er det så stadig de smukkeste, jeg har tilbage. Dejligt!!!!!! Og her ses hun så i fuld gang med at strikke sine første par spiralsokker. Der er nok at holde styr på, når det er mange år siden, man sidst har siddet med strikkepinde i hånden; men der arbejdes koncentreret, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, der nok skal blive et par dejlige varme sokker ud af anstrengelserne. Det gør jo heller ikke noget, man kan sidde på terrassen og nyde det dejlige solskinsvejr, imens man fægter med pindene.


Søren kom hjem fra skole, og der gik ikke mange øjeblikke, før han var igang i haven. Der skal fjernes jord, planeres, lægges sand på og lægges fliser i hjørnet, hvor drivhuset før havde sin plads. Det blev osse hurtigt for varmt med en bluse.

Efter anstrengelserne - man skal jo ikke overdrive alt for voldsomt sådan en fredag eftermiddag - skulle planterne lige have en dråbe vand og tilgodeses, inden vi kunne sætte os og nyde en G&T på terrassen. Og Anne fik skiftet tøj og blev klar til at tage på Gammelhavn og spise med et par veninder, så nu nyder vi så G&T nr. 2 og skal så småt til igang med aftensmaden. Rigtig god weekend til jer alle;-)

5 comments:

Anonymous said...

Det med at have det smukkeste tilbage , brugte min morfar i en lidt anden sammenhæng...han fik altid 4 halve til sin frokost...spiste den bedste mad først, for så havde han altid den bedste tilbage....og tænk hvis han havde gjort det omvendt og kun kunne spise 3 halve, så havde der været et problem med den aller bedste mad :-)

Dorthe said...

Du har nu altid haft en god handymand i Søren, med det er du jo også selv :-)
Spiralstrømper er bare super, p.t. er de enormt populære til venindernes børns Build á Bear, de sidder meget bedre end dem man kan købe.
Hav en rigtig dejlig weekend :-)
Ps. Hvad er en G.T.? Nysgerrig er man jo...

Karin Hørkilde said...

Anne - den med madderne har min far også altid brugt. Han har altid spist den bedste mad først - så havde han stadig de bedste tilbage;-)) Dejligt med sådan et positivt syn på tingene, synes jeg.

Dorthe - ja, Søren er bare en knag til at lave alt det bøvlede, tunge og trælse arbejde;-) og jeg føler mig MEGET heldig med ham i huset.
En G&T er simpelthen bare en gin og tonic;-))

Rigtig god weekend til jer begge!

Inges uldprogram said...

Jeg skal da lige love for der sker ting og sager på din matrikel. Det er da alletiders idé med forskellige spiralsokker. Jeg kan ikke lade være med at smile mht. frk. Anne Marie, jeg har nemlig også sådan et "nips" i huset. Søde er de altså.

Karin Hørkilde said...

Inge - Anne Marie er ganske rigtigt et lille "nips" og underskøn!!!! Mandag skrev hun en sms "om hun ikke skulle lave mad i aften" - og prøv LIGE at spørge, om jeg nød det?? Imens hun jonglerede rundt med gryderne fik jeg en halv time på øjet i solen;-) Nu er hun på vej mod København, og jeg savner hende frygteligt!!