Thursday, February 16, 2012

Hækle-udfordret

I Strikkecafeen i Kirkegade snakkede vi i tirsdags en hel del om hækling. Jeg havde lavet et lille materiale for begyndere, og der var da osse nogen stykker, der kastede sig ud i hæklingens mysterier og begyndte på grydelapper. Og inden jeg tog hjem, fik Vibeke og jeg lavet en aftale om et hæklet sjal. Garnet er Nordlys fra Viking, et superwash-behandlet, 1-trådet garn, som nok er tiltænkt sokker, men det kan akkurat lige så godt bruges til et smukt sjal. Det har lange farveforløb, og er i det hele taget bare SÅ velegnet til denne model:-) Og så ligger det liiiige til højrebenet at spinde sit eget garn til sjal nr 2 - måske man skulle foreslå en hækl-along i Spindeforeningen?

Men jeg må da osse indrømme, at jeg er blevet udfordret en smule med denne opskrift:-) Der skal ikke hækles på den traditionelle måde, snarere tværtimod. Da jeg kom hjem inde fra Strikkecafeen burde jeg naturligvis være gået direkte til køjs, for vækkeuret ville jo give sig til at ringe kl. 3.30 som vanligt, men jeg havde simpelthen sådan en lyst til liiiiige at slå op og gå igang med sjalet, så det gjorde jeg......

Hmmmmm, det så noget videre mystisk ud, men jeg forsøgte at lade være med at undre mig alt for meget og fik da osse lavet de første par rækker. Dagen efter ville jeg lige kigge på det igen og kunne godt se, det var forkert! Op med det og starte forfra! Og efter nogen rækker fangede jeg systemet i opskriften, så nu kører det bare derudaf. Men jeg er slet ikke sikker på andet, end at denne opskrifter godt kan give nogen gevaldige udfordringer rundt omkring. Måske man skulle overveje t lave en lille instruktions-video???

8 comments:

Merete said...

Jeg har også hæklet det sjal og det gav store udfordringer. Men jeg fandt en video på yuotube, hvor jeg kunne se hvordan det skal gøres. Glæder mig til at se dit.

Susses spindehjørne said...

Jeg er med på en spihæk along ;0), da jeg nu ikke har kunnet håndtere en strikkepind i ca. 3 måneder, griber jeg til ALT der har med hækling at gøre.
Det sjal du har gang i skal jeg vist også lige finde. Er det "Krokodille" masker eller?
P.S Tak for en dejlig søndag og en god tid med dig i formandsstolen. Glæder mig til at bakke Pia op, så hun kan "udfylde din stol og gå i dine sko" på hendes måde ;0)

Knus
Susanne

Silkemor said...

Ih, hvor ser det spændende ud, Karin. Jeg er bestemt også med på en hækle-along i Spindeforeningen.
Dét der med en lille instruktionsvideo lyder rigtig godt, for jeg kan kun hækle almindelige masker.
Knus

Tanja said...

Det bliver et rigtig smukt sjal. Det er dejligt at høre at du også kan få udfordringer :)

Irene said...

Hvi ser det vild spændende ud det sjal. Så godt påskriften i Kirkegade men troede at den var hæklet af mange forskellige farver garn. Den må du lige huske at tage med næste gang ... så skal jeg lige kikke med fingerene ;o)

Karin Hørkilde said...

Irene - jeg hækler faktisk sjalet for Vibeke, så du får rig lejlighed til at kigge nærmere på det:-)))). Det er som skabt til et håndspundet garn, men alle de smukke en-trådede garner, der er på markedet i øjeblikket er lige så velegnede. Det garn, jeg bruger, hedder Nordlys og er fra Viking Garn.

Hanne, Randers said...

Ja, jeg tror på, at det sjal giver store udfordringer. Har selv forsøgt flere gange at hækle det, men hver gang har jeg måttet opgive. Kan ikke knække koden, så derfor MEGAGERNE en video!!

Karin Hørkilde said...

Hanne - prøv YouTube. Søg under crochet crocodile stitch, så skulle der komme indtil flere muligheder. Tak for hjælpen til Merete med dette tip:-)

Og Hanne - bare vent til du har lavet de første 2-3 rækker - lige pludselig falder 10-øren og så er det PÆRENEMT at hækle:-)