Sunday, February 26, 2012

Nyt projektBilledet her er fra bogen Den fantastiske strikkebog af Kaffe Fassett

I Spindeforeningen har Birthe helt spontant sat gang i en sweater-SAL (spin-along, altså er vi nogen stykker, der ligesom "følges ad"). Første skridt på vejen er at finde ud af, hvad der overhovedet skal laves - det tog mig faktisk noget tid. Men omsider lykkedes det minsandten for mig at finde ud af, hvad jeg skal lave!!!!!!! Og egentlig fatter jeg lige nu ikke, hvorfor det skulle tage så lang tid, for jeg har i snart mange år villet lave en Kaffe Fassett-trøje lidt a la den på dette billede. Og det bliver så lige nøjagtigt NU, jeg skal igang med denne trøje. Jeg har indtil nu strikket 2 af hans trøjer, een til Søren og een til mig selv, begge dog af maskinspundne garner. Så nu må tiden vel efterhånden være inde til at lave een af håndspundet garn.

Min plan er at tage en sækfuld reste-fibre. Dem har jeg mange af, rigtig, rigtig mange faktisk. De skal sorteres i 2 bunker, nemlig i lyse og mørke farver. Jeg har endnu ikke besluttet mig for, hvilke farver jeg sådan nærmere vil bruge - det kan jeg først tage stilling til, når HELE mit værelse er fyldt med fibre ;) Jeg vil lade kartemaskinen arbejde, jeg vil nemlig lave bats med bløde farveskift. Og farverne skal dæmpes med alpaca, mørkegrå eller sorte til de mørke farver og lysegrå/beige/hvid alpaca til de lyse farver, så det hele bliver dæmpet lidt ned. Mit projekt ser HAMRENDE godt ud inde i mit hoved på nuværende tidspunkt - om det i virkeligheden overhovedet kommer til at fungere vil vise sig. Først vil jeg nemlig prøvekarte et lyst og et mørkt bat, spinde fibrene og navajo-tvinde dem og derefter lave en strikkeprøve. I er naturligvis inviteret med til at følge projektet undervejs - jeg tager billeder og skriver lidt om, hvad jeg synes om det hele undervejs. Dette bliver både bragt her, på Spindeforeningens blog og på min egen blog. Men jeg "dovner den" altså lige lidt og kopierer og sætter ind, så det vil kun være interessant at læse med eet af stederne ;) Jeg er godt nok spændt på, hvordan min prøve kommer til at se ud - jeg må FLUKS ind på værkstedet og sortere fibre.

2 comments:

Tanja said...

Det projekt er jeg meget spændt på at følge. Får vi også et billede af værelset når det er fyldt med fibre ;)

Fruen said...

Wauw Karin
Det glæder jeg mig til at se. Jeg vil bestemt også gerne følge med helt fra det fiberfyldte værelse og til slut. Vi ses vel snart? :-)
Knus Kis