Wednesday, February 29, 2012

Sweater-SAL fortsatHer ses mine rester - eller i hvert fald nogen af dem - væltet ud på gulvet i mit værksted i een pærevælling! Jeg gik simpelthen bare igang med at sortere dem i lyse og mørke farver. En hel del farver ligger sådan eet eller andet sted midt imellem, og de kan også sagtens bruges, jeg toner jo farverne lysere eller mørkere med de alpaca-fibre, der ses i poserne foran på billedet herunder.Her er fibrene så sorteret i lyse og mørke farver - og alpaca-fibrene er placeret foran. Så er det bare om at komme igang med at karte:-)


Her har jeg kartet henholdsvis et lyst og et mørkt bat. Disse bats skal bruges til 2 ting. For det første skal jeg have taget stilling til, om min ide med blot at køre fibrene en enkelt gang igennem kartemaskinen nu også fungerer i praksis - eller om jeg først skal have kartet de farvede merino-fibre sammen med alpaca-fibrene enkeltvis for derefter at lægge disse blandede fibre på kartemaskinen i striber. Dette gør arbejdet betragteligt større, men resultatet skal jo være rigtigt. Og for det andet skal jeg have spundet garnet for at kunne lave en ordentlig strikkeprøve. Så.........sæt igang ved rokken, Karin:-)


4 comments:

Tanja said...

Det ser rigtig spændende ud :) Men det lyder også lidt teknisk.

Karin Hørkilde said...

Ja, det er nok en lille smule nørdet, må jeg indrømme. Men for en håndspinder giver det RIGTIG god mening:-)

Anonymous said...

Åhhhh, at se alle de farver og kardebånd og fibre ligge der. . . . .det rene vanvid!!!

Hvordan har Du dog fået samlet det? Det lykkes vist ikke for mig, men nu kribler og krabler det i mine fingre,. . . . altså. . . .

Hilsen Hanne i CH.

Karin Hørkilde said...

Hvordan jeg har fået samlet det????? Jeg har jo drevet en lille virksomhed med bl a spindefibre af enhver tænkelig art i over 10 år, så det har jeg dårligt kunnet undgå. Og nu har jeg lukket biksen men har så blot en hel del fibre på lager:-)