Monday, March 30, 2009

1. sok færdig

Så er jeg færdig med den første sok i mit håndindfarvede og håndspundne BFL/mohair-garn. Sokkerne strikkes fra tåen og op, så jeg kan udnytte garnet bedst muligt. Jeg fandt en opskrift i bogen Socks Socks Socks, strikkefastheden var ikke sådan lige at regne med, så jeg stak en finger i jorden og sjussede mig lidt frem. Og det gik godt;-) Ideen med den falske snoning er da osse meget sjov - det gør det lidt sjovere at strikke sokker, end hvis de bare skulle være helt glatstrikkede. Og samtidig kan jeg så bruge snoningerne til at holde øje med, hvornår jeg skal til at lave hæl. Jeg har ganske vist ikke lige fået skrevet nogen notater (er det mon før set??); men jeg satser på at kunne se det!
Og her et billede lidt tættere på. Farveskiftene er mest tydelige nede ved tåen, længere op af sokken bliver overgangene mere glidende. Det har noget at gøre med, hvor stærke farverne er overfor hinanden. Blandingsforholdet mellem den sorte og den brune farve springer nemlig lige meget ved hvert farveskift. Men farver er ikke lige stærke - een af de mange, MEGET interessante ting omkring farvning.
Sokken er forresten strikket med mine KnitPicks korte strømpepinde nr. 3,25 - det er en sand fornøjelse at sidde med de pinde mellem hænderne. Og det er utroligt, så meget forskel det gør med de par cm der er kortet af pindene.


6 comments:

Inges uldprogram said...

Hold da op Karin, hvor er den super flot. Meget smukke farver.

Karin Hørkilde said...

Tak Inge;-) Ja, farverne er faktisk blevet ret så gode - det er ikke altid, farveresultatet bliver som forventet - jeg lærer nyt, hver eneste gang jeg sammensætter nye farver. Og denne kombination er faktisk blevet ret god - osse efter min mening.

Anonymous said...

Aw, this was an exceptionally nice post. Spending some
time and actual effort to generate a very good article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and never seem to get
nearly anything done.

Also visit my homepage; house keeping agencies
My site - http://www.afroglobe.net/index.php?do=/blog/107015/necessary-factors-explaining-why-a-maid-service-is-something-you-need-to-go/

Anonymous said...

Its like you learn my mind! You appear to know so much approximately this, such as you wrote the ebook in it
or something. I feel that you simply can do with a few % to pressure the message home a bit, but other than that, that is fantastic blog. A fantastic read. I will definitely be back.
installing hardwood floors

Anonymous said...

I know this web site offers quality depending articles or reviews and other information, is there any other
site which provides these kinds of data in quality?

Look into my blog :: additional reading
My webpage: hardwood floors

Anonymous said...

When some one searches for his required thing, thus he/she wishes to be
available that in detail, thus that thing is maintained over here.


Look at my site ... http://nethostsite.com