Wednesday, September 24, 2008

Herlig ferie

Hvilken herlig uge, jeg befinder mig midt i. Bilka-fri, det er nu slet ikke så ringe endda, hvis nogen spørger mig. Jeg kigger lige forbi derude lørdag - jeg har byttet med min makker, så jeg kan være klar til årets spindetræf i Ølufvad næste lørdag; men 1 arbejdsdag i løbet af en hel uge skulle da være til at overse;-)
Tiden går med fibre - MASSER af fibre. Jeg er f.eks. igang med at spinde "Bærmispel", som Birthe har døbt ovenstående farveholdning. Hun har indfarvet på BFL-fibre, og det er altså en herlig måde at tilbringe tiden ved rokken på. Jeg spinder tråden forholdsvis tyndt for efterfølgende at navajo-tvinde, så farveskiftene bevares.

Jeg har også haft gang i strikkepindene. Som så mange, mange andre rundt omkring i blogland synes jeg vældig godt om Zimmermann´s model, og da jeg har en rigtig god bekendt som venter barn inden frygteligt længe, farvede jeg noget superwash-behandlet merino-garn og strikkede denne model. Egentlig har jeg også købt keramik-knapper, der passer til i farven; men knaphullerne var for små, og for at være helt ærlig havde jeg bare ikke lyst til at trevle op. Så jeg fandt da bare nogen andre knapper på lageret!
Jeg er også igang med at filte. Disse små kugler ser måske ikke ud af så meget, og det er da heller ikke fordi de FYLDER ret meget i skålen; men de tager altså temmelig lang tid at lave. Det er dog rigtig hyggeligt, og jeg har indrettet vores Ikea-rullebord foran fjerneren, så jeg kan stå og filte samtidig med jeg følger med i en god film. Slet ikke så ringe et arrangement endda.
Endvidere har jeg haft gang i farveriet - lige nu ligger der 6 kg bambusfibre til tørre her på stativet. Ikke at selve stativet pynter voldsomt meget; men fibrene er da meget kønne! Og på siden at tørrestativet hænger så lige et bundt færdigspundet og -tvundet "Bærmispel"

3 comments:

jeanette hegaard said...

Er spændt på at at høre hvad du skal bruge filtekuglerne til. Jeg har filtet rigtigt mange - og ja, det tager lang tid!

Karin Hørkilde Jensen said...

Jeanette - de skal ganske enkelt bruges til armbånd. Jeg trækker dem på en elastisk smykkesnor (tror jeg nok, det hedder) fra en hobbyforretning. Det ligner fiskesnøre; men der er altså elastik i det - rigtigt smart til den slags smykker.

jeanette hegaard said...

Det er lige nøjagtigt det jeg også har lavet ud af dem, med glasperler mellem filtkuglerne. Og det elastiske fiskesnøre er bare super til det brug :)
Glæder mig til at se dem færdige.