Friday, September 19, 2008

Plantefarvning

Jeg har været igang med en smule plantefarvning. Der er farvet på garn af BFL, som på forhånd var bejdset med 25 g alun og 10 g vinsten. Jeg lavede et farvebad på ca. 275 g Skønhedsøje, nogen blomster jeg har i haven takket være Birthe, som var så sød at samle frø sammen og sende til mig.
Og så skal jeg jo lige lege lidt (som sædvanligt). I den forreste gryde ses farvebadet og garnet, som det så ud, da det var færdigt med at koge. I den bageste gryde har jeg hældt ca. halvdelen af farvevandet sammen med et godt skvæt salmiakspiritus. Og jeg skal ellers lige love for, der skete noget med farven, da det blev hældt i. Jeg har så lagt halvdelen (ca.) af feddet over i salmiakvandet, hvor det får lov at ligge ca. 10 min. Jeg er spændt på at se det færdige garn, når det engang er kølet af, skyllet og tørret!

1 comment:

Birthe P said...

Hvor spændende!! Jeg glæder mig til at se billeder af dit 2-farvede garn. Og du skal også snart få set billeder at mit flotte grønne Brunporesvamp-farvede garn, der hænger til tørre nu. Det er altså sjovt at lege med - plantefarvning styrer!!