Wednesday, September 10, 2008

Steffens hund og et får.Jeg er så superheldig at have en god kollega, der har en dejlig hund, der gerne vil af med sin pels!!!! Kollegaen er Steffen, og Steffens hund er en blanding af labrador og samojede-spids. Når hunden alligevel fælder alle sine løse hår (og især sin underuld), sørger Steffen og Mette for at få redt hunden tit og samler alle hårene sammen i en pose til mig. Det har i første omgang resulteret i ovenstående garn, der er et 2-trådet garn spundet af 1 tråd hundeuld og 1 tråd gråbrun polwarth (en fårerace!). Garnet er blevet rigtig flot og superblødt og lækkert. Jeg havde det med til fremvisning i Bilka idag, og det blev behørigt beundret. Nu er der så lagt planer for garnet; men de bliver ikke offentliggjort her - man ved jo ikke, hvem der læser med;-))

Nå ja, forresten, bordskåneren er eet af mine mange indkøb på Kunsthåndværkermarkedet på Frue Plads i København, hvor jeg for nogen uger siden huserede i selskab med min kære søster. Sikken en dag, fnis!

5 comments:

Anonymous said...

Kunsthåndværkermarked på Vor Frue Plads...dejligt (men nogle gange dyrt) sted...Jeg var der dog ikke i år, snuppede et lignede marked i Nykøbing Sjælland...
Jeg er spændt på hvad hundefåre garnet skal ende i?
Vores beagle fælder også ret meget, men det dur nok ikke ..tø hø

Karin Hørkilde Jensen said...

Anne - såvidt jeg ved (og SÅ meget ved jeg altså heller ikke om hundeuld), så kan det meste bruges - hvis det vel og mærke er UNDER-ULD. Det er den, og den alene man er interesseret i som håndspinder. En hund kan være nok så blød og lækker at klappe og ae; men hvis dækhårene er iblandt, bliver garnet stridbart og træls. Beagle er i øvrigt en SKØN race, yderst egensindig og enormt charmerende;-))

Bente B said...

Hundeuld kan være lækkert, hundehårene vil rejse sig "i brug", så det strikkede fremtræder som en sky ligesom angora gør. Jeg har en stående aftale med en New Foundlænder, så ind i mellem hænger der en stor pose hund på min hoveddør, og min egen hund er ved at vælte over sine egne poter for at kunne komme til at snuse.

Mette H. said...

Det ser rigtig godt ud. Spændt på at høre hvad du skal lave af det.
Jeg har også spundet af hundeuld engang, men der farvede jeg det først.

Karin Hørkilde Jensen said...

Bente - Nej, hvor hyggeligt sådan at have fiber-aftaler med en hund;-)) Jeg plejer at lave aftale med hundens ejer; men det er jo ligesom mere direkte på din facon, ikk´?

Mette - jeg har aldrig prøvet at farve på hundeuld. Umiddelbart tror jeg også nok, jeg ville spinde det først og derefter farve; men når du kan gøre i omvendt rækkefølge, kan jeg vel osse (hvis jeg lige strammer ballerne lidt)

Jeg skal nok afsløre, hvad der blev ud af garnet senere.